Alegerea unui cuptor încorporabil poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Pentru a te ajuta, am adunat câteva informații de la rapoarte și teste făcute de experți, astfel încât am putut alege cele mai bune 10 cuptoare încorporabile disponibile pe piață în momentul acesta.
Pentru cei ce gătesc la cuptor în mod constant și apreciază gustul mâncării gătite ca la carte, alegerea celui mai bun cuptor încorporabil este o necesitate esențială. Dar care sunt acele caracteristici tehnice semnificative care fac diferența atunci când îți propui să cumperi cel mai bun dintre toate ofertele de cuptoare încorporabile existente pe piață? Vom afla aceaste informații împreună în acest articol ce-și propune să vă ofere sprijinul necesar pentru a face o achiziție inspirată.
Tipuri de cuptoare încorporabile
Puteți să alegeți între cele două modele de cuptoare încorporabile existente pe piață, în funcție de avantajele și dezavantajele fiecăruia:
Cuptorul încorporabil pe gaz
Cu un preț de achiziție mai mic, cuptorul încorporabil pe gaz este varianta clasică folosită de români de ani de zile din cauza obișnuinței de a găti în acest mod tradițional. Prețul gazului consumat în fiecare lună se va reflecta însă în mărimea facturii lunare. De asemenea, în cazul cuptorului încorporabil pe gaz există și alte riscuri asociate, precum scurgerile de gaze sau arderea mâncării.
Cuptor încorporabil electric
Cuptoarele electrice au un preț mai ridicat, dezavantajul său evident în raport cu modelele clasice, dar și multe avantaje importante:
- Gătirea mâncării se face fără riscuri la temperatura și în timpul exact prevăzute în rețete;
- Prețul energiei electrice este mai mic decât cel al gazului;
- Dispune de funcțiuni de protejare a copiilor;
- Nu există scurgeri de gaze;
- Vasele folosite într-un astfel de cuptor nu se deteriorează;
- Temperatura cuptorului este constantă și ajustabilă după preferințe;
- Cu un montaj simplu și rapid, acestea sunt ideale în zonele neracordate la rețeaua de gaze.
Sfatul nostru este să alegeți modele din gama cuptoarelor electrice încorporabile datorită numeroaselor avantaje prezentate mai sus. Fiind o investiție importantă pentru familia dumneavoastră, prețul mai ridicat nu ar trebui să fie o problemă în alegerea acestuia, mai ales că amortizarea costului de achiziție se va realiza rapid. Dar, care sunt detaliile tehnice specifice celui mai bun cuptor electric încorporabil? Haide-ți să le analizăm împreună!
Caracteristice cuptorului electric încorporabil ideal
Dimensiunile cuptorului
Acest aspect este important deoarece vorbim de modele încorporabile care trebuie să se potrivescă perfect într-un spațiu limitat. E prima măsurătoare pe care trebuie să o faceți înainte de a trece mai departe în căutarea modelului perfect. Puteți găsi pe internet dimensiunile exacte ale fiecărui model de cuptor și analiza dimensiunile acestora.
Designul cuptorului
Într-o bucătărie modernă detaliul designului cuptorului este important, chiar dacă costă mai mult. Alegeți modele cu finisaj de inox în defavoarea celor emailate pentru un aspect modern și plăcut, asumându-vă și faptul că întreținerea acestei suprafețe este mai dificilă.
Numărul și poziționarea rafturilor cuptorului
Un număr mare de opțiuni de așezare a rafturilor vă oferă o mai largă paletă de opțiuni de utilizare a cuptorului electric încorporabile. Astfel, veți putea folosi cuptorul mult mai eficient, gătind atât cu vase mari și cu diverse recipiente așezate mai aproape de sursa de căldură. Recomandarea noastră este să alegeți un cuptor cu minimum cinci poziții ale rafturilor.
Elementele de încălzire acoperite
Modelele ce dispun de elementele de încălzire acoperite permit curățarea acestora mult mai ușor de efectuat. De asemenea, modele ce dispun de un înveliș catalitic ajută foarte mult la curățarea interiorului cuptorului ceea ce le crește eficiența de utilizare.
Funcțiuni și opțiuni suplimentare
Multe din modelele de cuptoare încorporabile existente pe piață oferă pe lângă funcțiile de bază și opțiuni suplimentare care chiar dacă vor crește prețul de achiziție a produsului se dovedesc a fi extrem de utile în utilizarea produsului. Menționăm câteva dintre aceste funcțiuni și opțiuni supliementare pe care le puteți lua în considerare:
- Preîncălzirea rapidă – este o funcție ce reduce timpul de preîncălzire al cuptorului folosind o putere mai mare până se atinge temperatura dorită, însă cu un consumul mai mare de energie electrică.
- Decongelarea – este o opțiune care se realizează cu ajutorul unui ventilator ce funcționează fără încălzire sau la o temperatură scăzuta, circulând aerul din interior pentru a grăbi dezghețarea alimentelor.
- Programe automate de gătire - configurate cu timpi de gătire si temperaturi necesare preparării anumitor preparate dintre care consumatorul doar alege; așa este cazul fripturilor la tavă, anumitor prăjituri, pâine și pizza.
- Rotisorul – este o opțiune utilă pentru gătirea cărnii în acest mod specific
- Gătirea cu aburi – o funcțiune ce se regăsește în trei modele:
- cuptoare care ofera numai gătitul cu aburi,
- cuptoare multifuncționale care ofera o combinație între coacerea tradițională și gătirea la abur;
- cuptoare care ofera opțiunea de umezeală adăugând aburi la procesul normal de coacere pentru a păstra umiditatea preparatelor.
Calitatea materialelor de fabricație
Deoarece vorbim de o investiție importantă în viața noastră, care ne va influența mulți ani de acum în colo, este bine să ne îndreptăm atenția și spre calitatea materialelor din care este compus cuptorul:
- becul interior de iluminare a cuptorului trebuie să fie ușor de înlocuit;
- rafturile cuptorului trebuie să dispună de un sistem de blocare de siguranță pentru a preveni alunecarea accidentală a acestora;
- bratele telescopice ajută la stabilitatea rafturilor cuptorului și asigură o alunecare mai lina a acestora.
- grătarul superior de încălzire trebuie să fie amplasat cât mai aproape de tavanul cuptorului sau să aibă un scut de protecție pentru a preveni eventualele accidentări;
- ușa cuptorului trebuie să fie ușoară, ușor de deschis și să stea deschisă în orice poziție;
- geamul ușii cuptorului trebuie să permită vizibilitatea clară a interiorului.
Garanția
Produsele de valoare mare, cum sunt cuptoarele electrice încorporabile, trebuie să dispună de o perioadă de garanție de cel puțin doi ani. Orientați-vă spre produse ale brandurilor cunoscute ce comercializează cuptoare încorporabile, deoarece veți avea parte de o garanție extinsă. De asemenea, veți avea parte și de servicii post garanție de calitate în service-urile lor profesioniste.
Luând în considerare toate aceste informații, alegerea celui mai bun cuptor încorporabil va fi mult mai ușoară și plăcută. Stabiliți-vă mai întâi un buget satisfăcător de achiziție. Apoi, căutați on line o listă preliminară a modelelor care se potrivesc criteriilor dumneavoastră de selecție, iar abia după aceea vă puteți îndrepta spre cele mai apropiat magazin ce comercializează modelele respective pentru a le testa. Nu vă grabiți și nu săriți etapele preliminare! O investie bună vă scutește de multe probleme ulterioare și vă poate face viața mult mai comodă. Spor la cumpărături și la gătit!