disclaimer

Recenziidetop.ro petrece multe ore cercetând și testând, astfel încât să îți ofere ție șansa de a găsi cele mai bune produse pe care să le achiziționezi. Fiecare produs de aici este selectat independent de către echipa noastră. Dacă alegi să cumperi ceva folosind link-urile de pe pagina noastră, noi vom putea primi un mic comision, care ne va ajuta să ne finanțăm activitățile.

Top 10 Cele Mai Bune Masini De Tocat Carne 2025

Deși nu este cea mai comună piesă de echipament de bucătărie, mașinile de tocat carne sunt extrem de utile pentru o varietate de sarcini de gătit. Drept urmare, utilizatorii acordă o mare valoare pe acesta. Înainte de a cumpăra o mașină de tocat carne, ar trebui să vă educați cu privire la caracteristicile cheie pe care trebuie să le căutați și cum funcționează acestea, care este scopul acestui ghid de cumpărare.

Ce este o mașină de tocat carne?

O mașină de tocat carne, cunoscută și sub numele de mașină de tocat carne, este un echipament de bucătărie folosit pentru a tăia carnea în bucăți de dimensiuni uniforme. Poate fi folosit și pentru a măcina alimente precum peștele, legumele și alte ingrediente pentru felul de mâncare pregătit.

Cu aceste mașini, puteți măcina orice tip de carne pentru cârnați, chifteluțe și chifteluțe, precum și legume pentru burgeri, pâine pentru pesmet și chiar brânză, nuci și fasole. Trebuie să tăiați aceste alimente în bucăți mici pentru a se potrivi în tub.

Înainte de popularitatea mașinilor de tocat carne, bucătarii foloseau cuțite de tocat pentru a-și tăia carnea de vită la fâșiile dorite. Acum, acestea au fost înlocuite cu mașini de tocat carne moderne care pot procesa uniform multe kilograme de carne în mai puțin timp. Mașinile de tocat carne fac măcinarea cărnii mult mai ușoară și produc carne tocată mai fină pentru a vă găti mâncărurile preferate.

Cum funcționează o mașină de tocat carne?

Funcționarea de bază a unei mașini de tocat carne este măcinarea mecanică a particulelor de mâncare bit cu bit. O mașină de tocat carne funcționează prin forțarea cărnii printr-o placă mică de metal cu câteva găuri mici. Drept urmare, carnea este lungă și firată subțire.

Farfuriile mai mari ar forța carnea să treacă mai repede, rezultând măcinate mai mari, în timp ce farfuriile mai mici ar avea efectul opus. Variind dimensiunea farfuriilor cu carne, puteți obține rezultate de la foarte fine la foarte groase.

Clasificarea mașinilor de tocat carne

Mașinile de tocat carne sunt împărțite în două tipuri în funcție de modul lor de putere. Următoarele sunt cele două tipuri de mașini de tocat carne.

Mașină de tocat carne manuală

Aceste mașini de tocat carne trebuie operate de mâna omului. Are o pârghie întoarsă manual și poate să poată manipula doar aproximativ 3 lbs de carne pe minut. Din cauza factorului uman, au o capacitate redusă și sunt destinate în primul rând utilizării pe mese și blaturi.

Capacitatea lor limitată le face improprii pentru operațiuni comerciale. În schimb, sunt perfecte pentru uz casnic și operațiuni alimentare la scară mică.

Masina de tocat carne electrica

Polizoarele electrice, după cum sugerează și numele, necesită energie electrică pentru a funcționa. Modelele electrice folosesc motoare puternice pentru a propulsa carnea spre placa de metal care o macina.

Acestea produc mai multă putere datorită motoarelor lor puternice și sunt ideale pentru măcelăriile aglomerate, ghișeele de carne și fabricile de procesare a cărnii. Cu atât de multe accesorii utilizabile, ele vă pot ajuta să faceți treaba rapid și ușor.

Mașinile de tocat carne electrice sunt disponibile atât în dimensiuni mari, cât și în dimensiuni mici. Puteți alege între modele compacte de blat și modele ultra-puternice montate pe podea. Costă mai mult decât omologii lor manuale.

Caracteristici la care trebuie să aveți grijă atunci când cumpărați o mașină de tocat carne

Mașinile de tocat carne au caracteristici importante care o ajută să funcționeze eficient. În căutarea mașinii de tocat carne perfectă, nu trebuie să ratezi următoarele caracteristici:

Dimensiunea capului de șlefuit (sau pur și simplu dimensiunea)

Aceasta este, fără îndoială, una dintre cele mai importante caracteristici ale unei mașini de tocat carne. Dimensiunea capului dispozitivului dvs. ar afecta foarte mult operațiunile dvs. de gătit și este în mare măsură determinată de tipul și scara operațiunilor dvs. de gătit.

Dacă intenționați să-l folosiți acasă, este recomandată mărimea 5. Cu toate acestea, dacă intenționați să-l utilizați pentru operațiuni comerciale la scară largă, nu ar trebui să mergeți mai mic decât mărimea 8.

Capacitatea motorului

Aceasta este o caracteristică critică de căutat dacă intenționați să cumpărați o mașină de tocat carne electrică. Capacitatea oricărui model electric este determinată de puterea motorului.

Motoarele puternice permit pieselor să se miște mult mai repede prin plăcile metalice, iar cu cât motorul este mai puternic, cu atât poate măcina mai multă carne pe oră.

Majoritatea mașinilor de tocat carne electrice moderne au motoare cu putere cuprinsă între 300 și 800 de wați. Este recomandat să achiziționați o mașină de tocat carne electrică cu un motor care are o putere de cel puțin 400 de wați. Dacă doriți să îl utilizați în scopuri comerciale, puteți merge mai sus, deși va fi mai scump.

Tip de material

Materialul unei mașini contribuie la funcționalitatea și durabilitatea acesteia. Oțelul inoxidabil este materialul de bază pentru mașinile de tocat carne, deoarece au o durabilitate incontestabilă.

Când cumpărați o nouă mașină de tocat carne, cel mai bine este să alegeți una din oțel inoxidabil, plastic sau polistiren. Dacă modelele din oțel inoxidabil sunt în afara intervalului dvs. de preț, puteți opta pentru un model din aluminiu. Nu este la fel de durabil, dar este la fel de eficient.

Setări de viteză

Când cumpărați mașini de tocat carne electrice, fiți atent la setările de viteză ale acestora.

Viteza lamelor afectează felul în care ies tocată. Mai multe setări de viteză vă oferă mai multe opțiuni de șlefuire.

Accesorii de slefuire

Mulți cumpărători trec adesea cu vederea o caracteristică crucială a mașinilor de tocat carne: accesoriile. Toate unitățile includ mai multe suplimente pentru a vă ajuta să obțineți textura dorită.

Pentru a-ți câștiga banii, asigură-te că mașina de tocat carne pe care o cumperi are o mulțime de plăci metalice de rezervă, o varietate de dimensiuni de lame și chiar și un compartiment pentru prepararea cârnaților. Aceste accesorii vă oferă o mai mare flexibilitate, așa că nu ratați această oportunitate.

Îngrijirea și întreținerea unei mașini de tocat carne

Este de la sine înțeles că mașinile de tocat carne nu sunt ieftine. Dacă doriți ca dispozitivul dvs. să reziste mult timp, trebuie să efectuați verificări regulate de întreținere și să luați măsuri de siguranță. Mai jos sunt câteva sfaturi de siguranță de urmat.

Păstrează-ți carnea rece

Asigurați-vă întotdeauna că carnea este rece înainte de a o pune în mașina de tocat carne. Carnea caldă va duce la scurgerea grăsimii. În plus, s-ar mânji și s-ar ieși într-o formă de pastă nedorită.

Tocați carnea

Înainte de a folosi mașina de tocat carne, tăiați carnea în bucăți mari. Bucățile mari de carne nu trebuie forțate în mașina de tocat carne pentru că o vor supraîncărca. De asemenea, nu încercați să măcinați oasele dure. Doar oase moi de pui trebuie măcinate.

Ascuțiți-vă lamele

Asigurați-vă că ascuțiți lamele de aproximativ două ori pe an pentru a preveni lamele tocite și murdăria.

Curățați mașina

Dezasamblați componentele mașinii dvs. de tocat carne și spălați-le cu apă caldă și săpun după fiecare utilizare. Acest lucru trebuie făcut după fiecare utilizare pentru a preveni infestarea bacteriană.

Citiți manualul

Citiți întotdeauna manualul unității dumneavoastră pentru a evita incertitudinile. Este deosebit de important să verificați puterea de procesare (lire pe minut) a râșniței dumneavoastră înainte de utilizare, pentru a evita suprasolicitarea sau supraîncărcarea acesteia.